Dec 192013
 

Wie probeert zijn persoonlijke gegevens nog enigzins te beschermen, kan geen toegang meer krijgen tot zijn ABN AMRO-betaalrekening. Privacy-bewuste klanten worden met technische foefjes gedwongen de bank van persoonlijke en marketing-technisch interessante gegevens te voorzien. Doe je daar niet aan mee, dan krijg je geen toegang meer.

Continue reading »

 Posted by at 23:51
Apr 242010
 

Anti-virus leverancier McAfee ging deze week op zijn bek. In een signature update markeerde het per ongeluk het Windows-bestand svchost.exe als besmet. De verwijdering of isolatie daarvan zorgt er echter voor dat Windows XP gaat rebooten. Komt het operating system daarna opnieuw op, dan wordt het bestand weer niet gevonden en gaat het rebooten. Komt het operating system daarna opnieuw op, dan wordt het bestand weer niet gevonden en gaat het rebooten. Enzovoort.

Hoewel McAfee snel een nieuw signature-bestand beschikbaar stelde, mocht dat voor aangedane systemen al niet meer helpen. Zolang de PC niet op wil starten, worden er immers ook geen updates geinstalleerd. Dat betekent dat beheerders vele honderden PC’s af moesten lopen om met een speciale bootdisk de systemen weer op gang te helpen. Alleen in Nederland zou het al om ettelijke duizenden PC’s gaan. Als we lezen dat sommige bedrijven hun deuren eerder sloten omdat er toch niet gewerkt kon worden, dan zegt dat al iets over de schade die is aangericht.

Continue reading »

Jan 172010
 

De spreadsheet-manager kennen we allemaal. Verstand van zaken heeft hij niet. Producten, diensten en processen zegen hem niets. En de relatie met zijn ondergeschikten is flinterdun op zijn best. Hun taal spreekt hij immers allang niet meer. Het enige dat hij doet, is sturen op output. Financiële output dan wel te verstaan. Druk van onderen op de spreadsheet-manager is dan ook zinloos. Van bovenaf wordt hij immers aangestuurd op het creëren van snelle aandeelhouderswaarde.

Continue reading »

Nov 112008
 

Waar Microsoft, net als de spammers, probeert zijn berichten zo autentiek mogelijk te presenteren, doet KLM er juist zo veel mogelijk aan om als spammer over te komen. Dat bedrijf schrijft aan zijn Flying Blue leden: “Update your personal details to reap the full benefits of your membership”, “With the recent introduction of our new postal address validation system, it has come to our attention that your contact information in our database is not recognised.” en “To update your contact details, please log in with your Flying Blue number and PIN code at”.

En wie zich afvraagt hoe het gaat met de integratie van KLM en Air France, heeft aan dit bericht ook genoeg: omdat de IT-afdelingen van de twee bedrijven er samen niet uit kwamen, is afgesproken om klanten bij elke link altijd twee keuzen te geven.