Offerman Consulting
spacer Zone

Columns CIO

Achter de wolken...

Drie jaar terug rende iedereen als een kip zonder kop rond in cyberspace. De information overload verdoofde de zintuigen, en de niet-bij-te-benen internet-tijd bezorgde menigeen een euforische gekte. Overinvesteringen als gevolg van overspannen verwachtingen waren het resultaat. De overheden deden naar hartelust mee door nooit-verdiende inkomsten alvast via peperdure UMTS-licenties uit de telecom-markt te trekken. En beursgenoteerde ondernemingen lieten zich zo ver door de beleggers en hun roep om double-digit groeipercentages leiden, dat ze niet alleen hun gedegen lange-termijn strategie uit het oog verloren, maar zich zelfs lieten verleiden tot regelrechte fraude.

Web Services: geen diensten maar technologie

Hoewel het einde van de economische malaise nog niet in zicht wil komen, zijn de eerste rimpelingen van de volgende golven alweer duidelijk zichtbaar. Een belangrijke daarvan zijn de web services, voorgetrokken door aartsrivalen Sun en Microsoft met hun respectievelijke ONE- en .Net-platformen.

De tijd

Het einde van het jaar is traditioneel een tijd om zowel terug te blikken als vooruit te zien. Voor het eerste is het in dit derde nummer van CIO nog veel te vroeg; aan het laatste wil ik me wel wagen.

Het einde van een fallus-symbool

Waar men vroeger op verjaardagen nog flink kon opscheppen over zijn nieuwste kantoormachine, is de vervanging van een PC tegenwoordig nauwelijks meer onderwerp van gesprek. Mannen die voorheen de Megaherzen van hun processor gebruikten als een verlenging van hun geslacht zijn allang weer met hun lease-bak en die van de buurman in de weer. Hun PC is even vanzelfsprekend aan het worden als de koelkast. Met een brede beschikbaarheid, in grote volumes, op lage marges, en opgebouwd uit standaard onderdelen, voldoet de PC dan ook aan alle eisen van een commodity.

Legacy

Hoewel hij een steeds groter deel van zijn wereld eigenhandig vorm kan geven, blijkt de mens zelf daarin steeds de zwakste schakel te zijn. Treinongelukken zijn steevast de schuld van de onoplettende machinist die een rood sein negeerde. Vliegtuig- en ruimtevaart-crashes zijn vaak te wijten aan een opeenstapeling van menselijke fouten. En bruggen slaan onder invloed van de wind aan het golven en storten in omdat de architecten niet goed hebben gekeken naar de eigenfrequenties van hun constructies.

Web bijt TV

Eens in de zoveel tijd worden we steevast geconfronteerd met weer een leverancier die zich op web-TV stort. Een set-top box en internet- of telefoonaansluiting is genoeg om de hele wereld naar je televisietoestel toe te halen.
Ondanks de prachtige marketing- en PR-campagnes wil het maar niet lukken om deze innovatie van de grond te krijgen. Achteraf ligt het altijd aan van alles. De resolutie van het televisiescherm is niet hoog genoeg. De set-top boxes zijn veel te duur. En digitale standaarden daarvoor ontbreken.

De echte waarde van TCO en ROI

Alles draait tegenwoordig om Total Cost of Ownership en Return on Investment. Alle performance indicatoren, metingen van efficiëncy en effectiviteit, en investeringsbeslissingen zijn teruggebracht tot twee magische getallen waarin alle wijsheid is vervat. De decision maker hoeft alleen nog te kijken of hij genoeg geld op zak heeft. Vroeger verdedigde hij zich achteraf door te wijzen op het feit dat hij toch uitsluitend met betrouwbare partijen en gerenomeerde merken in zee was gegaan. Nu verwijst hij naar een hoge ROI en een lage TCO, hem ingefluisterd door zijn adviseurs.

Liefdadigheid

Amerika is nog steeds het land van de onbegrensde mogelijkheden. Elke krantenjongen kan er miljonair worden; en elke gesjeesde student de rijkste man ter wereld. In ruil voor al die opportunity vraagt de Amerikaanse maatschappij natuurlijk wel wat terug. De ondernemers die zich inderdaad naar de top weten te knokken, geven gul aan iedereen die behoeftig is. Zo ook Bill Gates, die de wereld heeft beloofd het leeuwendeel van zijn vergaarde miljarden weg te zullen geven.

Meer met minder (3)

Na zeven overvloedige jaren hebben we inmiddels bijna drie van de jaren des hongers achter de rug. Indachtig onze calvinistische traditie hebben we deze in gepaste soberheid doorgebracht. Elke kostenpost en elke investering werd gewikt en gewogen. Operationele kosten zijn geminimaliseerd, en lange-termijn investeringen uitgesteld.

Customer Lifetime Value

De afgelopen jaren is er enorm veel gezegd en geschreven over personalisatie.
Over one-to-one en precisie-marketing, waarbij niet langer wordt nagedacht over markten en segmenten, maar over individuen en hun behoeften. Waarbij niet langer wordt gesproken in termen van market share, maar over market spaces.
Over de verschuiving van market power, waarbij diensten die nu rond producten zijn georganiseerd worden afgebroken om vervolgens rond de klant weer te worden opgebouwd.

Kwaliteit uit kwantiteit

Het grootste gedeelte van de hardware die u heeft staan, wordt nooit gebruikt. Systemen zijn zwaar overgedimensioneerd om piekbelastingen zonder problemen op te kunnen vangen. De meeste servers hebben dan ook een workload van tussen de vijf en in uitzonderlijke gevallen enkele tientallen procenten op zijn best. Dat betekent dat u waarschijnlijk een factor tien teveel aan hardware inkoopt. Daar zult u wel aardig ziek van zijn.